Tradycyjne gotowanie!
Lubisz piec i robić przetwory? A może dopiero poznajesz ciekawe przepisy i uczysz się sztuki kulinarnej naszych babć? Jeśli tak, to Koło Gospodyń Wiejskich z Suszca serdecznie zaprasza na warsztaty robienia tradycyjnych śląskich słodkości i przetworów!
Warsztaty są kierowane do dzieci od 9 roku życia, młodzieży i dorosłych. Zajęcia będą prowadzone przez znakomite gospodynie, które nie tylko znają stare i sprawdzone przepisy, ale również różne triki na to, aby wszystko wyszło znakomicie!
Warsztaty są bezpłatne i odbywają się 13 i 14 września oraz 4 i 5 października w kuchni Gminnego Ośrodka Kultury w Suszcu. Organizatorzy zapewniają większość materiałów. Obowiązuje limit miejsc, a zapisy są przyjmowane telefonicznie pod numerem: 602 233 839.
Wydarzenie odbywa się w ramach inicjatywy „Kuchnia babć Celiny i Teresy” w projekcie „Kulturalne Wydobycie 2.0”, dofinansowanym ze środków Ministra Kultury, Dziedzictwa Narodowego i Sportu w ramach programu Narodowego Centrum Kultury „Dom Kultury + Inicjatywy Lokalne 2021”.